Српската премиерка во интервју за „најжена.рс“ вели дека и е голема чест што е прва жена на оваа функција, но оти тоа си носи жртви. Таа вели дека веќе оглувела на навредите и на критиките но оти најмногу трпи приватниот живот и семејството.

Немам доволно време да поминувам со партнерката, синот, мајката, братот.Ретко стигнувам квалитетно да се видам со пријателите и тоа многу ми недостасува.Затоа сум многу благодарна на семејството што имаат разбирање за работата која ја работам-призна Ана.