Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, со највисоки почести беше примен од првиот човек на Франција, Емануел Макрон. Ова е нивна втора средба за само неколку месеци, по онаа во Белград каде Макрон изјави дека ЕУ ќе биде целосна кога Србија ќе биде внатре.

Во чест на нивното пријателство Макрон на средбата за својот гостин отвори француски коњак и двајцата наздравија со по некоја чашка.