Тежок инцидент се случи во мигрантски камп во Србија. Мигранти за малку ќе ја личнувале чистачката бидејќи зглазнала на простирката која што еден од бегалците ја имал распослано за молитва.

Мигрантите сметале дека таа тоа го направила намерно за да ги повреди нивните верки чуства. Тргнале да ја нападнат па морало да реагира обезбедувањето. Читачката за извнување морала да ја бакнува престирката.

Сега во кампот Боговаѓа кај Лајковац има зголемено присуство на полицијата.

Погледнете ја реакцијата на мигрантите и извинувањето на чистачката.