Поради Фотографиите на уапсениот Бесник Мујечи со Курти  многумина побараа премиерот на Косово да биде тестиран на дрога, пишува „Ало.рс“.

Еден од оние кои побараа Албин Курти и неговите т.н министри го тестираат и поранешниот директор на т.н на косовската разузнавачка агенција Бурим Рамадани, кој рече дека резултатите може да бидат изненадувачки.

Тест за дрога за носителите на одлуки. Резултатите од тоа тестирање би изненадиле многумина. Ова не е шега.Лесно е да се направи тестот, не им чини многу плати, за пет минути по човек и секој би добил резултат. Најчестиот имунолошки тест открива дали некое лице користело канабис, кокаин, амфетамин и метамфетамин – рече Рамадани.