Шефот на ДСК, Љумир Абдизик загрижено откри дека при разговорите со странските дипломати разбрал дека само во 2022 година повеќе од 49.000 граѓани на  Косово добиле работни визи и се иселиле.

Секој ден по 134 луѓе го напушатаат Косово, објаснува политичарот.

„Нашите луѓе, вашите соседи, лекари, наставници, занаетчии, сите со кои го делите денот си заминуваат. Нашите градови се празни, нашите села исчезнуваат, цели јавни служби остануваат без работници и професионалци. Косово едноставно се празни и не можеме повеќе вака