Ќерката на Слободан Милошевиќ, Марија по две децении може да се врати во Србија,одлучи судот.Постапката против неа е е запрена поради застареност. Марија се теретеше дека на 1 април 2001 година кога нејзниот татко беше одведен во затвор пукаше по Чеда Јовановиќ.

Дека тоа било точно потврди и самиот Јовановиќ дека Марија пукала кон него од вилата „Мир“.

Но, Марија живее на Цетиње и вели дека нема намера никогаш во животот да се врати во Србија.