Вонредните парламентарни избори во Србија би можеле да се одржат веќе во септември, потврдија за „Курир.рс“ од врвот на СНС.Септември е најизвесниот датум за одржување на избори.

Претседателот Вучиќ вчера одржа остар говор на самитот на СНС и навести можност за предвремени избори.

Подобро е да се оди во опозиција, отколку партиски и приватни интереси да ја водат државата. Подготвен сум да одам на избори како кандидат за премиер, но нема да попуштам под уцена“, рече претседателот Вучиќ.

Навестување за целосна промена на актуелната политичка панорама во земјава беше дадено на сумирањето на неодамнешната седница на Народното собрание посветена на Косово . Вучиќ нагласи дека СНС е сама во одбрана на државните интереси и дека го има народот со себе.

Вучиќ рекол и дека „му е доста од корумпирани луѓе кои сакаат да се збогатат на сметка на партијата, често повикувајќи се на него во нивните матни работи и секогаш кога требало да се борат за државата и народот, тие биле први. да го свртат грбот“.

Вучиќ своето излагање го завршил со зборовите:

„Србија ќе победи“.