Кокаинот и милиони евра од продажбата на парите од дрогата на Кавачкиот клан биле транспортирани низ Балканот во саксии со лалиња. Српската полиција влегла во трага на една таква компанија чија основна дејност бил увоз на цвеќе, особено лалиња, од Холандија. Нечистите пари дошле од таа земја, во која биле испорачани од Шпанија, спакувани и транспортирани во Србија и Црна Гора кај Радоје Звицер и неговите сопатници, тимот на Вељко Беливук. На овој начин стигнале милиони евра.

Кога вмешаните во транспортот ќе почувствувале дека ќе има проблеми и детален претрес на царинска испостава, на камионите кои се движеле пред нив испраќале лажни пријави за дрога. Полицијата и цариниците ги запреа тие камиони на штрек, додека „наполнетите“ товарни возила непречено минувале.

Во Холандија парите биле спакувани во вакум кеси, кои биле ставени во саксии под цвеќето напишано во декларациите и на тој начин преминале неколку граници кон Србија и Црна Гора