Радован Караџиќ додека живеел во Белград сакал да ја посетува кафаната „Луда куќа“.
Се претставувал како Драган Давид Дабиќ уживал со виолини и никој не се ни посомневал дека тоа е поранешниот лидер на Србите.

Давал визит-картички со иницијали D. D. Dabić. Не зборуваше многу, но знаеше да ги почести гостите со храна и пијалок.

Живееше на улица Јури Гагарин бр.267, на трети кат, а потоа беше уапсен.Сега тој има ужасни услови во затвор во Англија пишува „Ало.рс“.