За убиството на Шќепан Рогановиќ во Херцег Нови е осомничен и Игор Вукотиќ (42), новиот водач на Шкањарскиот клан по убиството на неговиот покоен брат Јовица Вукотиќ. По Игор трага Интерпол трага за бројни кривични дела.

Игор 11 години успешно се крие од очите на јавноста, а каде е и што прави е вистинска мистерија. Сè додека речиси никој не знаеше како изгледа – една фотографија, која ја разменија „Шкаљарците“, а на која Вукотиќ позира со убиениот Игор Дедовиќ.

Игор Вукотиќ е на црвената листа на трагачи на Интерпол поради сомнеж дека организирал неколку ликвидации и успеал да и побегне на полицијата пред години.

Тој често е поврзуван со разни криминални дела, главно шверц на дрога од Латинска Америка во Западна Европа, иако нема конкретни докази кои би му помогнале да биде ставен зад решетки, како што беше случајот со неговиот брат Јовица.