Еден од најголемите заговарачи на НАТО бомбардирањето на Србија, Весли Кларк и Медлин Олбарајт не сакаат поделба на Косово, пишува „Република.рс“.

Причина за тоа се бизнисите кои тие ги имаат во Косово. Поранешната државната секретарка е вклучена во телекомуникацискиот бизнис, додека Генералот управува со неколку рудници.

Република.рс анализира дека нивните бизниси ќе бидат сериозни загрозени доколку се реализира планот за поделба и Северот на Косово да остане под владение на Србија.