Во последните 24 часа, во Бугарија се регистрирани 2.760 нови случаи на коронавирус. Тоа претставува 27,7% од направените 9.946 PCR тестови.

Истовремено, починале 36 лица, а 162 пациенти се излекувани.

Според бројот на новозаболени, на прво место е Софија со 1.075 позитивни тестови, а зад неа е Пловдив со 206 и на трето место Благоевград со 160.