Никој не го пореживеал падот на хеликоптерот денес попладне во Порос-Галата Каналот, објави „Ефимерида“.

Несречата се случила околу 15.50 часот кого во водите на морето се урнал хеликоптер од типот „пума“. Во него биле двајца Руси и еден Грк, чии тела се извадени од вода, додека по четвртиот патник трае потрагата.

Според инфпорацијата на ЕРТ, хеликоптерот требало во пристаништетот Галата да преземе еден патник и да го префрли на меѓународниот аеродром во Атина, „Евангелос Венизелос“.

Се претпоставува дека причина за несреќата е удар во електрични кабли.