Претседателот на Косово, Хашим Тачи летниот одмор го користи во Бодрум.Тој во едно од најпознатите летувалишта летува со семејството во еден од најлуксузните хотели.Таму ноќевање чини 5.600 евра

За таа цена се обезбедува целосна приватност и голем луксуз. Па така, Тачи на располагање има батлер 24 часа, може да ги користи јахтите на хотелот како и апартман до кој никој нема пристап.