Грчките превозници од 7 часот утринава го блокираа граничниот премин Евзони од грчка страна во знак на протест поради рестриктивните мерки на граничниот премин – ограниченото работно време и правењето на ПЦР-тестови на сите возачи, без разлика на државјанството. Предвидено е блокадата да трае до 10 часот .