Во голема полиција во Бихаќ, Босна и Херцеговина, беше откриена поголема група мигранти. Во две куќи се најдени 282 мигранти кои тука претстојувале подолго време. Тие чекале погоден момент за преку Хрватска бидат префрлени во западноевропките земји.

Мигрантите со автобус се пренесени во Прифатен центар а против сопствениците на куќите се поднесени кривични пријави.