Голем дел од обвиненијата против лидерите на ОВК, Хашим Тачи, Кадри Весели, Реџеп Селими и Јакуп Красниќи, во врска со специфичните активности, локации и жртви за кои се товарат, сè уште се тајни и носат ознака-( редакција ).

Причините за тајност се наведени во одлуката на судијата на претходна постапка на Специјализираните совети на Косово за потврдување на обвинението, а тие се однесуваат на опасност од нивно влијание врз сведоците и жртвите, опасност дека ќе извршат нови кривични дела и дека ќе продолжат да ја минираат работата на тој суд и да ги попречуваат истрагите и постапките, пишува порталот Во центар

Целиот текст овде.