Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, во своето обраќање до јавноста што следеше по апсењето на сторителот на страшното злосторство, објасни што значи маицата што ја носел и каков нацистички симбол има на неа.

Генерација 88 на турнеја – пишува на маицата на масовниот убиец. Исто така, на сината маичка, контурите на некои западноевропски земји се видливи во бело – тоа се Шпанија, Франција и Италија.

– Терористот од Младеновац рече дека мотивот за неговата ноќна крвава гозба е омаловажувањето… слушнете омаловажување… Во Србија носи маица со поздравот на Хитлер и го велича Хитлер, ѓубрето, а кога го уапсиле му рекол полицајците: Почит, почит – рече претседателот.