Бранислав Тиодоровиќ, еден од најдобрите српски доктори предупредува на нова опасност која би можела да се случи наесен и во текот на зимата. Според него, само господ може да ни е напомош кога ќе се помешаат сезонскиот грип и короната која сигурно нема да исчезне.

Тоа може да се случи како во Италија. Тоа беше страотен удар. Короната се вовлече додека грипот уште беше активен. Прашање е дали е без епидемиолошки тест тогаш можеше да се утврди дали станува збор за корона или грип бидејќи симптомите се многу слични-анализира докторот.