Еден Пакистанец и еден Бугарин денеска загинале од удари на гром во Грција, соопшти „Елефтерос типос“.

Педесетишестгодишниот Бугарин загинал од удар на гром во близина на дива депонија крај селото Алимаки на полуостровот Пелопонез.

Ова е втор смртен случај од удар на гром. Претходно загина 37-годишен Пакистанец.