Започна судската разрешница на еден од најинтригантните случаи во Хрватска

Јас не сум виновен“, рече на почетокот на судењето Дамир Келеминчиќ (65), обвинет за убиство на својата сосетка Славојка Сенишин (76) во 2011 година, на подмолен начин и од личен интерес. Според обвинението, Келеминчиќ ја убил својата сосетка за да добие пристап до нејзиниот стан.

Според обвинението, Келеминчиќ ја убил својата сосетка на крајот на 2011 година, а потоа нејзиното тело го фрлил во бунар во близина на неговата куќа во Пречно.Телото било откриено со помош на гугл стрит вју апликацијата.