Ранко Радошевиќ (54), познат како Ранко Ескобар, кој беше убиен во четвртокот околу 11 часот на бензинска пумпа во Рушње, летово престојувал на островот Миконос, во друштво на позната грчка пејачка, објави порталот Edolio5.

Според порталот, Ранко Ескобар пристигнал во Грција со фалсификуван пасош на туѓо име.

Минатата година Радошевиќ одмараше на Миконос со лажен пасош, заедно со позната пејачка. Се сомнева дека тој не само што одмарал, туку и ги координирал другите „работни работи“ што ги имал на островот за време на неговиот одмор – пишува грчкиот портал.

Има оперативни информации дека за убиството на Ранко Ескобар е платено 100.000 евра, односно дека клиентот им ветил на убијците по 50.000 евра за ликвидација – открива соговорникот на „Курир.рс