Белграѓани се жалат дека крадци  во последно време пустошат во Нов Белград.

На мета се автомобилите Фиат „пунто“ од кои се крадат бензин или дизел.

Автомобилите „Пунто“ се лесна мета за кражба бидејќи капачињата што се наоѓаат на резервоарот лесно се отстрануваат и нема бариера што го штити резервоарот како кај другите автомобили.