Жестока расправија се случуваше вчера на телевизија Пинк. Во емисијата „Хит твит“ гостуваше еден од најконтроверзните политичари Чеда Јовановиќ, Цеца и соптвеникот на телевизијата Жељко Митровиќ.

Јовановиќ беше лидер на движењето „Отпор“ кое се бореше против Милошевиќ. Тој е познат и по врските со Земунскиот клан кој го уби премиерот Ѓинѓиќ. Јовановиќ често одел и во нивната куќа во познатата Шилерова улица која подоцна беше срушена.
Јовановиќ кој е активен политичар често доаѓа во Скопје и соработува со лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Кога се врати од кај Зоран Заев побара техничка влада и во Србија. Зошто тоа не го побара по убиството на Ѓинѓиќ? го праша Митровиќ познтиот Чеда на што тој бурно реагираше.