Интерпол распиша црвена потерница за меѓународна трговија со дрога за Слободан Костовски-Коле близок пријател на командантот на српската доброволна гарда, Жељко Ражнатовиќ Аркан .

Коле  избега од притворот во Бразил, каде беше осуден на 19 години за шверц на кокаин во странство.

Слободан Костовски е роден на 4 декември 1953 година и има македонско потекло.