Босанскиот политичар Сулејман Угљанин излезе со критика кон докторите кои бараат да се носат маски како единствен начин да се спречи ширењето на короната.

Луѓето повеќе умираат откако се носат маски.Можно е некој на нив да ставил вирус или боен отров-смета Угљанин.

Тој вели дека проблем е и квалитетот на маските кои се носат

Им ги набија на луѓето маските без да им кажат кои се квалититени, кои се корисни, кои се штетни и колку долго смеат да се користат.Не е вирусот мува па се спречи со маска, тој е невидлив.