Премиерот на Бугарија Бојко Борисов денеска имаше чест да го повози својот грчки колега Алексис Ципрас со својот „Тојота“ џип. Двајцата премиери присуствуваа на почетокот на изградбата на гасоводот помеѓу двете земји.

За време на патувањето Бојко и Алексис пријателски разговараам најчесто за политика но и за животот на жителите на реонот на Кирково каде ќе поминува гасоводот.