Kристијан Голубовиќ во неодамнешното интервју за „Република“ проговори и каков им бил односот со Аркан и зошто тврди дека државата го убила бидејќи многу знаел.

 

Тој знаеше многу тајни.Му беше „коска во грло“ на Слободан Милошевиќ.Но, Аркан се однесуваше арогантно кон многу луѓе и кон моќни криминалци и едноставно спрегата меѓу криминалот и државата направи „дил“ Аркан да биде убиен.