Премиерот Заев убедува дека „метлата“ која се случи во СДСМ пред неколку недели нема не е поврзана со случајот „Рекет“ иако неколкумина партиски функционери кои беа сменети се споменуваат како вмешани токму во овој случај.

Апсолутно не.Метлата или промените беа најавени кога заврши привиот круг на изборите.Тоа што го почуствував од граѓаните го споделив на тој начин.Имаше ароганција,недостапност, неефикасност во капиталните инвестиции, реакции од Антикорупциска-нагласи премиерот