Само неколку дена откако самиот најави дека ќе испратат протесна нота до Бугарија за изјавите на премиерот Бојко Борисов во кои спротивно на Договорот од Преспа не нарекуваше „Северномакедонци“, премиерот Зоран Заев повторно го смени ставот.

Заев денеска вели дека со пријатели требало да се разговара а не да се испраќаат протесни ноти.

 За вакво прашање не се испраќа протесна нота оти протесната нота е приличен чин на непријателство со пријатели се разговара.Знаеле тие некогаш невнимателно да употребат зборови но се разговара.Затоа не е испратена протесна нота-одговори денеска Заев.