Премиерот Зоран Заев денеска истакна дека во недела ќе стигнат 3.000 дози вакцини, а сподели и дека е пристигнат одговор од Ковакс системот, и првите дози ќе бидат испорачани во крајот на март.

Ние секој ден очекуваме конкретна информација кога ќе стигнат, јас сега имам информација кога ќе стигнат првите 3.000, ама како да кажам, ако не стигнат. Во недела ги очекуваме 3.000 вакцини, преку ДХЛ да стигнат. Министерот заедно со амбасадорот ќе ги пречекаат, истакна денеска премиерот Заев.