На самитот во Тирана главна звезда беше албанскиот премиер Еди Рама. Од неговата харизма посебно беа возбудени македонскиот државен врв.

На фотографијата се гледа како Зоран Заев, Никола Димитров и Бујар Османи со голема восхит слушаат што Рама им говори.

Заев пак додека се смешкаше вообичаено се држеше за срце.