Боки 13, првообвинет во случајот „Рекет“ имал само пофални зборови за Костадин Костадинов, кој тогаш бил градоначалник на Струмица. Боки и Костадин имале средба за соработка на Меѓународниот сојуз со општината. При тоа, Јовановоски истакнал дека му е задоволство да соработува со млади луѓе како Костадинов кои биле полни со ентузијазам.