Од паркот Чаир започнаа протестите во организација на роднините на оние кои им се изречени казни за случајот ,,Монструм”.

Толпата на демонстранти со свирежи и извици го започна протестот упатувајќи се кон Основниот суд, а потоа и до Влада.

Моментално од она што може да се види на терен, присутни се и поголем број на полициски службеници кои го обезбедуваат протестот.

Присутните скандираат со свирежи и извици, а носат и албански знамиња, како и американското знаме.