ВМРО-ДПМНЕ од денеска во знак на предупредувачки протест започнува со блокади во Скопје и 10 градови.

Според најавите од партијата, блокадите ќе се одржуваат од 15 до 17 часот, а во Скопје во овој период ќе бидат блокирани раскрсниците кај Нова Македонија, ТЦ Мавровка и Собрание.