Изборен скандал се случува во моментов во општина Сарај. Како што дознава „Република“ таму на неколку избирачки места се полнат гласачки гласачки кутии и покрај отпечатокот на прсти кој се користи.

Дури и биле избркани тамошните набљудувачи за а можат локалните шерифи наголемо да ги полнат кутиите за една од партиите.

Денеска американската амбасада испрати предупредување до Јавното обвинителство дека има сознанија оти на 83 осуденици им било дадено оружје за создавање хаос во изборниот процес.