Уставниот суд на денешната седница донесе одлука привремено да се укине мораториумот на вкупно 31 ДУП во Општина Центар.

Судиите ја прифатиле иницијативата да ја разгледуваат законитоста на одлуката за мораториум што ја донесе Општината во декември. Тие донеле привремена одлука со која се укинува мораториумот додека да се донесе конечна одлука дали тој е уставен или не.