Денеска за време на на фрлањето на крстот во Крива Паланка по повод големиот христијански празник Богојавление – Водици, дошло до немил инцидент.

Во моментот кога крстот паднал во водите неколку од учесниците се стуркале околу него. Тие продолжиле да се влечат за крстот, додека свештените лица од мостот апелирале да се разделат.

Немојте да се борите доле за крстот, крст примате, се слуша во видеото кое кружи на социјалните мрежи.