Од шеф на кабинет на Бучковски до делител на правда не бива.

Павлина Црвенковска од партиски функционер на СДСМ стана претседател на Судски совет.

Независноста на судската власт е обврска. Не може партиски човек да одлучува за работата на судиите.

Какви ќе бидат одлуките на Црвенковска партиски или независни?!

Со Црвенковска на чело на Судски совет пак ќе гледаме како ЈО и судството работат под диктат на Заев и како нема ниту една постапка против него.

Ќе гледаме како нема разрешници за Мафија 1 и 2, за Шик Јелак, за Еуростандард, за сите скандали и афери, кои не се ни добројуваат.