Интер во 2010 година ја освои Лигата на шампионите. Под водство на Мурињо, Занети,Камбиасо,Станковиќ, Пандев и другарите ја покорија Европа.

Интересно е дека од овој шампионски тим активен е уште нашиот капитен додека сите останати ги завршија своите кариети и станаа тренери или директори.