Американскиот претседател Донлад Трамп испрати синоќа писмо до претседателот на Сенатот во врска со зачленувањето на Македонија во воената алијанса НАТО.

Во писмото се вели дека влезот на нашата земја во НАТО нема да има ефект на зголемување на процентот на уделот на САД во општиот буџет на НАТО.