Mинистерот за внатрешни работи Панче Тошковски денес во Собранието, како што вели, имаше чест да присуствува на историскиот чин – инаугурацијата на првата жена претседател на Македонија.

Во оваа прилика сакам да упатам најсрдечни честитки до Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова и да ѝ посакам успех на почетокот од нејзиното благородно патување за обезбедување на посветла и попросперитетна иднина за нашата татковина. Сигурен сум дека со нејзиниот лидерски капацитет, а пред сѐ со љубовта што ја има за Македонија ќе биде вистински чувар на нашите вредности и достоинствено ќе не претставува во светот, а нејзиното неизмерно знаење, посветеност и визија несомнено ќе бидат инспирација за генерациите што доаѓаат!, рече Тошковски по повод овој историски чин.