Во населбата Далјан, на потегот од новиот комплекс згради и старскиот дом во изградба кон Извидничкото  одморалиште, тешка градежна механизација насипува земја и шут во Охридското Езеро. Екипата на OhridNews попладнево тука затекна камион како истура земја, која потоа  се рамнеше со багер.

Целиот текст овде.