Министерот за внатрешни вработи, Оливер Спасовски во врска со утрешното празнување на Водици, изјави дека имале состанок со МПЦ на кој што е договорено да не се одржи церемонијата поточно фрлање на крст.

Министерството за внатрешни работи во текот на утрешниот ден ќе ги засили контролите и доколку некој не ги почитува протоколите ќe биде соодветно казнет, изјави Спасовски