Ознака: МПЦ
Регион

Бугарската црква го призна поглаварот на МПЦ како „блажениот Стефан Архиепископ на Cеверна Македонија“

пред 2 мес.
Македонија

Идентитетот „бетон“: Бугарската црква ја призна МПЦ како „Православна црква во Република „Cеверна Македонија” а дедо Стефан како „архиепископ скопски Стефан”

пред 2 мес.
Македонија

Не е врат туку….: Комисијата не преговарала за статусот на МПЦ туку нејзиното претставување во историјата

пред 2 мес.
Регион

Рускиот патријарх го нарече договорот меѓу МПЦ и СПЦ „значаен историски настан“.

пред 9 мес.
Македонија

Се чека на Цариград да го додели томосот на МПЦ, можеби веќе на 12 јуни

пред 9 мес.
Македонија

Ден за историја: Дали Цариград томосот за МПЦ ќе го издаде веќе на Педесетница 12 јуни, роденденот на црквата

пред 9 мес.
Регион

Заврши Соборот: За СПЦ сме Македонска православна црква

пред 9 мес.
Македонија

СПЦ и МПЦ-ОА задоволни по заедничката литургија

пред 9 мес.
Македонија

Одлуката на СПЦ на разгледување во МПЦ-ОА

пред 9 мес.
Регион

Дали денеска СПЦ ќе ја признае МПЦ-ОА?

пред 9 мес.
Македонија

СПЦ на саборот ќе ја признае Охридската архиепископија?

пред 9 мес.
Македонија

МПЦ се врати во канонско единство, преговорите со СПЦ продолжуваат

пред 9 мес.
Регион

Српските медиуми ја нарекоа нашата црква „северномакедонска“

пред 9 мес.
Македонија

Дали по „Македонија“ во историја оди и МПЦ?

пред 9 мес.
Македонија

Неочекувана вест од Цариград: Вселенската Патријаршија ја призна Охридската Архиепископија за канонска

пред 9 мес.
Регион

Позитивни промени: Пловдиски митрополит смета дека МПЦ треба да добие автокефалност

пред 11 мес.
Регион

Патријархот Порфириј: И тој МПЦ и верниците ги нарекува браќа, но вели дека мора да се најде решение за спорот

пред 1 година
Македонија

Се отвора ли патот за признавање на МПЦ од страна на Цариград?

пред 1 година
Македонија

Српската црква стравува дека Цариград би можел да ја признае МПЦ по примерот на Украина

пред 1 година
Македонија

На власта на Северна и пречи и Архепископот на Македонската православна црква со знамето од Кутлеш

пред 2 години