Сервисот „Ер Вижуал“ кој постојано ја следи состојбата на загадувањето на воздухот во големите градови во светот  го стави Скопје на врвот на светската листа.

Главниот град на Република Македонија заедно со Пекинг се најзагадените градови во светот.