Сите што викендов поминуваа покрај спортискиот центар „Борис Трајковски“ не можеа да не забележат дека има никнато вистински забавен парк. Просторот пред базенот е претворен во панаѓур. Трешти „евтина“ музика, паркирани автомобили насекаде.

Монтирани се реквизити, лулашки, „баунти“ брод, „колички“, панорамско тркало и има редици да се купи билет. Посетителите најчесто доаѓаа од другата страна на Вардар и добро се забавуваат.

Зад овој „вашар“ наводно стои фирма од Чаир, регистрирана пред само еден месец без соодветни документи и дозволи, без потребна документација која гарантира безбедност.