Вчера на празникот „Св. Георгиј“ во утринските часови се случил скандал во Австралиско-Новозеландската Епархија во Црковната Општина „Св. Димитрија“ во предградието на Мелбурн, Спрингвал во Австралија, пренесува тамошниот македонски портал „Фаланга“.

Поради расправија на управата, верниците останале пред вратата на црквата, а расправијата стигна и до австралиската полиција и до Владиката Петар во Македонија.

По вербалната расправија помеѓу свештеникот и верниците, свештеникот повикал полиција, којашто донела одлука сите да си заминат дома, а црквата да остане затворена се додека не се пронајде решение на проблемот.

Повеќе на „Фаланга“.