Специјалното јавно обвинителство денеска ќе го достави предлогот за определеување куќен притвор на поранешниот директор на УБК Сашо Мијалков до Основниот суд Скопје1.

Документите за Мијалков кој е осомничени во предметот „Империја“ вчера беа вратени на доработка бидејќи биле некомплетни.

Кривичниот суд вчера го врати на доработка предлогот на СЈО на доуредување бидејќи истиот бил некомплетен.

Во „Империја“ покрај Мијалков осомничени се Јордан Камчев, Цветан Панделевски, Ненад Јосифовиќ, Зорица Арсовска, Тодор Мирчевски и дриги.