Достоинството треба да се заслужи ако сте личност со дигнитет и интегритет  и ако не сте случаен партиски војник залутан во политиката, туку сте избран заради знаењето, стручноста, квалитетот, коментира професорката Гордана Силјановска-Давкова за понизноста на политичарите од власта при средбите со европските челници и со лидерите од регионот.

 

Тогаш така ќе се однесуваат со гордост во меѓународната политика-вели претседателслкиот кандидат во интервјуто за „Република“ кое ќе биде објавено утре.

@republika.onlineГордана Силјановска

♬ original sound – Republika online